Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Podcast της λήθης ΕΠ 10 Το τρομακτικό πόλτεργκαϊστ του Μεσολογγίου, το 1926





Το 10 επεισόδιο του podcast ασχολείται με το τρομακτικό πόλτεργκαϊστ του Μεσολογγίου, με τα δραματικά φαινόμενα δηλαδή που συνίσταντο σε άγριους εκσφενδονισμούς αντικειμένων, που ρίχνονταν καταγής ή σε απλές μετακινήσεις, όπου τα αντικείμενα μετατοπίζονταν, χωρίς να χάσουν την ισορροπία τους παρά την ανεξέλεγκτη πορεία τους και έλαβαν χώρα το 1926 στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας

Ο κόσμος σχολίαζε το γεγονός ποικιλοτρόπως. Άλλοι έλεγαν ότι τα φαινόμενα αυτά τα προκαλούσε η ψυχή του Πρόξενου Σωμάκη, που είχε ταφεί εκεί κοντά 16 χρόνια νωρίτερα, άλλοι ότι τα δημιουργούσε η ψυχή ενός Αρμενίου, που δολοφονήθηκε κι ετάφη εκεί που ήταν το διαβόητο καφενείο των παράδοξων συμβάντων και άλλοι, τέλος, θεωρούσαν τους δύο συνεταίρους και ιδιοκτήτες του καφενείου, καθώς και τις οικογένειές τους, κολασμένους.

Πληροφορίες πάρθηκαν από τις σελίδες mixanitouxronou.gr, artofwise.gr και strangepress.gr. Πολύτιμη είναι η συμβολή του φίλου Νώντα Λαμπρακόπουλου. H μουσική που ντύνει το συγκεκριμένο podcast είναι από τη σειρά μυστηρίου του Netflix, Stranger Things.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου